CYAN Kringloop 3 jaar!

Lees hier het mooie artikel in 'Nieuwsblad Dijk en Waard' van 3 maart over ons 3-jarig jubileum.

CYAN Kringloop is een unieke kringloopwinkel van en voor Dijk en Waard. Het bijzondere van CYAN Kringloop is dat al onze winst naar goede doelen gaat.

Wie zijn wij:
CYAN Kringloop is onderdeel van Stichting Teen Challenge. Dat is een hulpverleningsorganisatie voor mensen met problemen en die tussen wal en schip vallen in de maatschappij. Als voorbeeld: verslavingen, crisissituaties of alleenstaand en isolement. Vaak zien we dat zoiets gebeurt na iets ingrijpends, een scheiding, huiselijk geweld, etc.

Teen Challenge:
Teen Challenge wil mensen bereiken met een boodschap van hoop en hen helpen de controle over hun leven weer terug te krijgen. Teen Challenge is gevestigd aan Dreef 12 te Heerhugowaard. Wij hebben daar een prachtig pand met kantoren maar ook 12 woonruimtes voor opvang. Hier is ook CYAN Zorg gevestigd. CYAN Zorg is speciaal opgericht voor de zorgactiviteiten.

Financiën:
Zorg bieden kost veel geld. Om dat te kunnen bekostigen hebben wij op 2 maart 2019 onze CYAN kringloopwinkel gestart aan het Nijverheidsplein 2D in Heerhugowaard. Bij CYAN Kringloop helpen we ook met re-integratie. Mensen kunnen bij ons dagbesteding krijgen en uiteindelijk re-integreren in de maatschappij.

Bijzonder:
Zoals gezegd, CYAN Kringloop is een bijzondere winkel! Dat zeggen niet alleen onze klanten, maar het is ook te zien in onze activiteiten:

  • De klant komt bij ons op de eerste plaats;
  • CYAN Kringloop is een ontmoetingsplek;
  • Wij zijn aangesloten bij de Huygenpas, MeedoenPas en AlkmaarPas;
  • 100% van onze winst gaat naar goede doelen;
  • CYAN Kringloop biedt mogelijkheden voor dagbesteding en reintegratie;
  • CYAN Kringloop ondersteunt UWVtrajecten;
  • CYAN Kringloop is een circulair bedrijf. Uw goederen krijgen een tweede leven. Door reparatie, of als dat niet meer kan, recirculatie door demonteren en gescheiden afval;
  • CYAN Kringloop werkt voornamelijk met vrijwilligers en enkele betaalde krachten.

Huisontruimingen:
Het goede doel van onze kringloopwinkel spreekt veel mensen aan. Daarom worden we ook regelmatig benaderd voor huisontruimingen. Wij kunnen mensen, wanneer bijvoorbeeld een naast familielid is overleden, ontzorgen door het huis te ontruimen. Dit scheelt de mensen veel werk in een periode waarin zij zich op andere zaken moeten richten en, zij steunen evengoed een mooi doel.

Toekomst:
Hoe wij naar de toekomst kijken? Vol vertrouwen kijkt het enthousiaste team vooruit. De combinatie van Teen Challenge, CYAN Kringloop en CYAN Zorg en de behoefte aan werkplekken voor mensen die re-integreren, maakt de wens voor meer vestigingen groot. Het beleid van de gemeente Dijk en Waard is om een circulaire gemeente te worden. CYAN Kringloop draag daar nu al aan bij, maar ook hopelijk in de toekomst!

Wat kan ik doen?
Als je nog bruikbare goederen hebt (maar ook accepteert dat we soms nee moeten zeggen) willen wij die graag hebben. Je kunt deze afleveren op Nijverheidsplein 2D. Ook halen we goederen op als je deze zelf niet kunt brengen, maar dan moeten we even overleggen met elkaar. Jouw ingeleverde spullen worden nagekeken, opgeknapt, krijgen als het nodig is een schoonmaakbeurt en worden getest. Dan naar de winkel voor een nieuwe eigenaar. Het resultaat? Je draagt bij aan een circulaire maatschappij en met de winst kunnen wij goede doelen ondersteunen.

Wat geef jij een nieuw leven?

 

Heb je vragen naar aanleiding van het verschenen artikel over CYAN Kringloop in Dijk en Waard Centraal van 23 februari jl? Klik hier voor onze reactie.

24-02-2022