Over CYAN Circulair

CYAN Circulair is een uniek circulair ambachtscentrum van en voor Dijk en Waard. Wij geloven in een tweede kans voor mens, milieu en maatschappij. 100% van onze winst gaat naar lokale goede doelen.

Een circulair ambachtscentrum is een plek waarbij de functies van een milieustraat, kringloopwinkel en reparatieplaats worden gecombineerd waardoor er zuinig word omgegaan met grondstoffen en veel producten worden hergebruikt.

Wat biedt ons circulair ambachtscentrum?

Kringloopwinkel
Onze winkel van 700 m2 biedt alles wat je van een kringloopwinkel kunt verwachten. Een groot assortiment tweedehands kleding, meubels, boeken, witgoed, elektronica, kleding en nog veel meer. Alles tegen een laag tarief. 

CYAN Vintage
In de vintage studio worden allerlei ‘vintage artikelen’ uitgezocht, gerepareerd, schoongemaakt en geupcycled. Daarna worden de producten aangeboden in de winkel.

Repair Café
In ons eigen Repair Café kan het winkelend publiek kan apparatuur aanbieden ter reparatie. Op deze locatie zullen ook alle ingebrachte elektrische goederen worden getest op werking.

Klokkenwerkplaats
In onze werkplaats worden klokken schoongemaakt, gerepareerd en te koop aangeboden in de winkel.

Fietsenwerklaats
Voordat wij fietsen te koop aanbieden gaan ze eerst naar de fietsenwerkplaats waar ze worden opgeknapt of gerepareerd met (grotendeels) gebruikte onderdelen.

Meubelstudio
Meubels krijgen bij ons een nieuw leven. Meubels worden gerepareerd, opgeknapt, ge-upcycled en/of geschikt gemaakt voor hergebruik.

Kleding sorteer en herstel werkplaats
Aangeboden kleding wordt gesorteerd in ons magazijn en waar nodig gerepaareerd.

Goederen aanbieden

Goederen afgeven
Je kunt je spullen afgeven in de winkel. Het personeel helpt je graag.

Goederen laten ophalen
Je kunt je goederen laten ophalen. Bel of mail ons voor een afspraak.
  • CYAN ophaaldienst: we halen je spullen gratis op binnen regio Heerhugowaard.
  • CYAN boedeldienst: we leveren bezemschoon op.

Onze openingstijden zijn:
Dinsdag tot en met zaterdag 10.00 - 17.00 uur.

gevel Cyan Circulair

CYAN Circulair en milieu

CYAN geeft bruikbare spullen een tweede leven. Onbruikbare goederen worden gerecycled. Zo kunnen materialen worden hergebruikt en is de belasting voor het milieu minimaal.

CYAN Circulair en welzijnswerk

CYAN Circulair biedt dagbesteding en werkervaringsplekken. Ook kun je als vrijwilliger meedraaien. Zo helpt CYAN Circulair je na bijvoorbeeld een lange periode van werkeloosheid om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Want die kans verdien je!

Hoe het begon

Op 2 maart 2019 opende CYAN Circulair (toen nog als CYAN Kringloop) voor het eerst de deuren. Bekijk de reportage die Streekstad Centraal heeft gemaakt van de opening.